Acasă Anchete Medic trimis în judecată pentru 185 infracțiuni de luare de mită, condamnat...

Medic trimis în judecată pentru 185 infracțiuni de luare de mită, condamnat cu suspendare

DISTRIBUIȚI

Un medic din Prahova care a fost trimis în judecată pentru 185 de infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare de bani, fiind acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menține în grad de invaliditate, a fost condamnat cu suspendare.

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medic la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani pentru luare de mită în formă continuată și l-a achitat pentru săvârșirea infracțiunii unice de spălarea banilor, faptă din perioada 2009-2015.

Totodată, instanța de fond a dispus confiscarea de la medic a banilor primiți șpagă în cuantum de 73.614.255 lei și l-a obligat pe acesta la plata unor cheltuieli judiciare de 10.000 lei către stat.

Decizia nu este definitivă. Medicul primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sinaia a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 185 infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare de bani.

”Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacităţii de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani”, se arăta într-un comunicat al DGA transmis la acel moment.

185 de șpăgi de la 39 de persoane! Medicul a construit și cinci imobile

Din cercetările DGA reiese că medicul ar fi primit de la 39 de persoane, în 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a-i încadra sau menține pe aceștia în grad de invaliditate.

Mai mult, medicul a construit, direct sau prin intermediari, cinci imobile, între 2009-2015.

”În acest sens, în perioada 2006 – 2017, medicul ar fi dobândit, în afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezintă obiectul material al infracţiunilor de spălare de bani, provenienţa acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mită, aşa cum rezultă din ansamblul probator administrat în cauză)”, se menţiona în comunicat.

Medicul a fost prins în flagrant delict în timp ce lua bani de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here