Acasă Info Local Metoda ”Accidentul” face victime în continuare

Metoda ”Accidentul” face victime în continuare

DISTRIBUIȚI

Politia PantelimonUnul dintre autori este din Ilfov

Poliţiştii din Hunedoara au reţinut doi bărbaţi care ar fi înşelat o persoană cu 14.000 de lei, prin metoda accidentul.

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au reţinut doi bărbaţi, ambii de 26 de ani, din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Din cercetări a reieşit că, un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Deva, a fost contactat telefonic de persoane pe care nu le cunoştea şi care i-ar fi solicitat 30.000 de lei pentru a-i ajuta fiica, vinovată de producerea unui accident de circulaţie. Cei în cauză ar fi pretins că vor intermedia împăcarea dintre fiica părţii vătămate şi membrii familiei unui minor care ar fi fost rănit în urma accidentului rutier. Victima s-a întâlnit cu cei doi bărbaţi, cărora le-a înmânat 14.000 de lei.

În urma investigaţiilor, poliţiştii i-au depistat pe cei în cauză. Faţă de aceştia s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi  magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI?

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here