Acasă Politic Noua lege a pensiilor: La contribuţii diferite vei avea pensie la fel...

Noua lege a pensiilor: La contribuţii diferite vei avea pensie la fel cu unul care a plătit la salariul minim pe economie!

DISTRIBUIȚI

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), atenționează că proiectul legii pensiilor are elemente bune pentru cei care se află astăzi în pensie, însă sancţionează generaţiile viitoare.

Costin a arătat că ”generaţiile care vin” vor constata că la contribuţii diferite vor primi aceeaşi pensie. ”Dacă vei avea 15 ani de contribuţii la pensie vei avea aceeaşi pensie minimă chiar dacă ai plătit contribuţie la salariul minim pe economie sau ai plătit contribuţie la salariul mediu pe economie. Dacă ai 25 de ani de contribuţii, atunci toţi cei care vor avea contribuţii între salariul minim pe economie şi 75% din salariul mediu pe economie vor primi tot pensia minimă aferentă celor 25 de ani de contribuţii. Dacă ai contribuit 35 de ani cel puţin şi ai contribuit la nivelul salariului minim sau până în 60% din salariul mediu pe economie şi în acest caz salariaţii, odată ieşiţi la pensie, vor primi pensia minimă aferentă acestei categorii. Deci, la contribuţii diferite vei avea pensie la fel cu unul care a plătit la salariul minim pe economie. Este un element periculos, pentru că descurajează individul să mai contribuie la valoarea salariului pe care îl are, dacă nu are un salariu foarte mare care să depăşească media pe economie”, spune Costin.

Așadar, noua lege îi pune pe parlamentarii români într-o situaţie extrem de delicată, pentru că, pe de o parte are elemente bune pentru cei care se află astăzi în pensie, pentru că asta presupune recalcularea pensiilor acestora şi presupune o creştere medie de circa 20% a pensiilor în plată, iar pe de altă parte este o lege care sancţionează generaţiile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 12 =