Acasă Economie OPCOM va fi operator unic al pieței de energie electrică în Republica...

OPCOM va fi operator unic al pieței de energie electrică în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

OPCOM va fi și operator al pieței de energie electrică în Republica Moldova, inclusiv operator al pieței energiei electrice desemnat în vederea integrării pieței energiei electrice din Republica Moldova în piața de energie electrică a UE prin cuplarea piețelor.

În contextul în care la Chișinău a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova, prin care părțile au decis să asigure, printre alte obiective strategice, condițiile desemnării OPCOM în calitate de operator al pieței de energie electrică în Republica Moldova, inclusiv operator al pieței energiei electrice desemnat în vederea integrării pieței energiei electrice din Republica Moldova în piața de energie electrică a UE prin cuplarea piețelor, Adunarea Generală a Acționarilor Operatorului Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale “OPCOM” SA a hotărât constituirea și înregistrarea unei societăți în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al OPCOM, consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România pentru integrarea în piața unică europeană de energie a Republicii Moldova, permite OPCOM să contribuie la consolidarea procesului de creare a pieței de energie pe deplin funcțională în Republica Moldova, în condiții de integritate și transparență, și cuplarea acesteia la piața unică de energie electrică.

În următoarele zile societatea va fi înregistrată în Republica Moldova ca unic operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova.

1 COMENTARIU

  1. […] OPCOM va fi și operator al pieței de energie electrică în Republica Moldova, inclusiv operator al pieței energiei electrice desemnat în vederea integrării pieței energiei electrice din Republica Moldova în piața de energie electrică a UE prin cuplarea piețelor. În contextul în care la Chișinău a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernul Republicii Moldova […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here