Acasă Editorial PANTELIMON: ASFALTAREA CELOR 100 DE STRĂZI, ÎN GRAFIC

PANTELIMON: ASFALTAREA CELOR 100 DE STRĂZI, ÎN GRAFIC

DISTRIBUIȚI

Pantelimon 2

La sediul Primăriei Pantelimon a avut loc, la 22 iulie 2015, o nouă conferință de presă organizată în cadrul proiectului “Modernizarea infrastructurii rutiere si a aliniamentelor stradale” din oras, proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Centre urbane.

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, a reamintit că este vorba despre fluidizarea traficului și îmbunătățirea condițiilor de transport prin modernizarea a 100 de străzi, reprezentând aproape 30 de kilometri de carosabil dezafectat, sporirea gradului de siguranță a circulației pietonilor și autovehiculelor prin amenajarea de trotuare și trasarea marcajelor longitudinale și transversale și asigurarea unei mai bune legături cu rețelele de drumuri naționale și județene, respectiv cu DN 3, DJ 100 A și DJ 301. De asemenea, va fi rezolvată și problema apelor pluviale, prin realizarea unor soluții mixte de colectare a apelor meteorice, prin rigole carosabile și rețea de canalizare pluvială și cea referitoare la reducerea timpului de călătorie și creșterea numărului de persoane care utilizează mijloace de transport în comun.

Primarul Marian Ivan: ”Chef de muncă să fie!”

Potrivit primarului Marian Ivan, au fost ”atacate” până acum 70 de străzi și chiar dacă au existat unele întârzieri în privința executării lucrărilor, acestea au fost recuperate, lucrările fiind acum în grafic. ”Acum chiar se mișcă bine muncitorii. Indiferent ce spun unii, Pantelimonul își schimbă fața în bine”, a declarat edilul.

În perioada imediat următoare, vor fi ”atacate” și celelalte 30 de străzi, până la 15 noiembrie urmând să fie încheiate lucrările. De asemenea, până la sfârșitul acestui an vor intra în lucru și cele 17 străzi cuprinse în Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, finanțate cu ajutorul Ministerului Dezvoltării. ”Chef de muncă să fie”, a spus primarul Marian Ivan.

Așadar, locuitorii orașului Pantelimon vor beneficia, la finele proiectului, de 100 de străzi asfaltate și modernizate, însemnând 29,926 km, o lungime de 19,480 km de rețea de canalizare pluvială proiectată, de o reducere a timpului de deplasare cu 18 la sută și o creștere a vitezei de deplasare cu 35 km/h.  Beneficiarii direcți ai proiectului sunt atât locuitorii din perimetrul celor 100 de străzi, ceea ce reprezintă aproximativ 14.000 de locuitori, precum și toți ceilalți locuitori ai orașului, peste 26.000. Acestora li se adaugă peste 80 de societăți comerciale care își au sediul pe cele 100 de străzi și pentru care modernizarea suprafeței carosabile este un real beneficiu, caracterizat de reducerea timpului de călătorie prin creșterea vitezei de deplasare, în general, de îmbunătățirea condițiilor de trafic și de fluidizare a circulației. Valoarea totală a proiectului este 53.976.901,81 lei, din care contribuția Uniunii Europene – 30.084.878,54 lei, contribuția Guvernului României – 6.608.563,86 lei și contribuția Primăriei Pantelimon – 17.283.459,41 lei.

4 COMENTARII

  1. este foarte bine, dar intai vedem si apoi ne laudam cam seamana cu perioada premergatoare alegerilor ,nu este asa locuitori ai ORASULUI PANTELIMON?

  2. Vai mama voastra hotiilor,cum puteti sa induceti oamenii in rotate? George Piha un escroc notoriu a cumparat asfaltul la tona si il vinde la metru patrat,ba mai mult stratul de asfalt trebuie de 15 cm si el este turnat in grosime de 4,5cm pe strazile adiacente,asta pentru profit maxim atat pentru el cat si primarul nostru Mafiot

  3. Pentru multe dintre strazi, a fost ales ca termen de gratie „octombrie 2015”. Ne aflam la o saptamana de inceputul lunii septembrie si aceste artere sunt „virgine”, iar locuitorilor le cam trece un fior de teama, gandind ca lucrul facut pe fuga (daca va fi dus la capat)va fi unul cu urmari neplacute.

  4. Naaasol! Suntem in APRILIE 2016, si încă nu au reușit sa termine bucatica aia de la biserica, are doar 55 de metri. Fraților ,ăștia sunt complet INCOMPETENȚI!!!!! Ce au terminat se surpa in urma si deja 30-40% este PETICIT!!! RUSINEEE!!! Veniți pe străzi sa vedeți cum e peticit totul si nu au trecut nici câteva luni!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here