Acasă Info Local PANTELIMON, ORAȘUL CARE SE DEZVOLTĂ CONTINUU

PANTELIMON, ORAȘUL CARE SE DEZVOLTĂ CONTINUU

DISTRIBUIȚI

by www.photoflorian.com 

            Orașul Pantelimon se dezvoltă continuu, chiar dacă există și unele persoane nemulțumite. Nu se poate face totul peste noapte, amintește mereu primarul Marian Ivan. Lumea trebuie să înțeleagă că proiectele care se derulează sunt doar în beneficiul cetățenilor din oraș, iar acolo unde există nemulțumiri întemeiate, reprezentanții primăriei încearcă să rezolve situația cât mai rapid. După ce vor fi terminate lucrările de reabilitare a celor 100 de străzi, cuprinse în cadrul unui proiect european, orașul Pantelimon va arăta, cu siguranță, altfel: modern și civilizat.

 

În cadrul proiectului european privind modernizarea infrastructurii rutiere și a aliniamentelor stradale, care cuprinde 100 de străzi, în 2015 au fost asfaltate 65 de artere, urmând ca până la 30 iunie a.c. lucrările să fie finalizate integral. După cum susține primarul Marian Ivan, pentru străzile reabilitate a fost realizat și sistemul de colectare a apei pluviale. Chiar dacă, din motive care nu pot fi imputate Primăriei Pantelimon lucrările au fost întârziate, proiectul va fi dus la bun sfârșit. În 2015, potrivit Raportului privind starea economică socială și de mediu a orașului Pantelimon, au fost efectuate reparații și pe străzile asfaltate și au fost realizate lucrări de modernizare a infrsatructurii rutiere pe două străzi: Oltului și Apusului. De asemenea, au fost făcute reparații pe 77 de străzi pietruite.

Activități intense au avut loc și la rețeaua de canalizare și colectare a apelor pluviale, precum și la rețeaua de alimentare cu apă, aici executându-se lucrări de extindere, reabilitare și înlocuire a rețelei de apă potabilă, din fonduri publice, pe nouă străzi.

Și în 2015 a fost extinsă rețeaua de iluminat public, pe cinci străzi, și au fost remediate permanent defecțiunile sesizate și constatate. Pentru eficientizarea energetică au fost înlocuiți încă 200 de stâlpi de iluminat.

Tot din bugetul propriu, Primăria Pantelimon a amenajat curtea grădiniței de copii din strada Biruinței nr.36 și a amenajat locuri de joacă. Totodată, au fost efectuate lucrări de igienizare și reparații la Grădinița de copii nr.1, tot aici fiind instalat un sistem de avertizare și alarmare la incendii. La grădinița din Biruinței a fost montat și un sistem de supraveghere video, iar la Școala nr.1 din strada Mioriței a fost amenajat terenul de sport și instalate sisteme de supraveghere la cele două săli de sport. La corpul A al școlii a fost montată, de asemenea, rețeaua de internet în laboratorul de informatică și a fost începută dotarea cu mobilier nou pentru cele două corpuri ale școlii.

La capitolul Salubritate și Protejarea Mediului au fost amenajate și întreținute toate spațiile verzi din oraș. Totodată, chiar dacă mai există persoane care nu au încheiate contracte de salubrizare, în permanență s-a intervenit pentru igienizarea localității, curățenie făcându-se și în zonele nelocuite unde de foarte multe ori sunt aruncate diferite reziduuri și gunoi menajer. În perioada rece au fost deszăpezite operativ toate străzile aparținând domeniului public și a fost aplicat material antiderapant pe traseele pe unde circulă transportul în comun. Când a fost făcută deszăpezirea au existat însă perosane care, din diverse motive, au încercat să boicoteze acțiunea, aruncând din nou zăpada pe străzi după trecerea utilajelor primăriei.

Anul trecut, Primăria Pantelimon a continuat proiectele europene pentru îmbunătățirea infrastructurii sociale, modernizarea educației, modernizarea sistemelor de apă și canalizare, extinderea rețelei de apă potabilă.

Revenind la domeniul Educației, aflat permanent în prim-planul agendei primarului Marian Ivan, au fost continuate toate proiectele: ”Lumea copiilor”, ”Recreația mare”, ”Elevi performanți, elevi premianți”, ”10 de 10”, ”Ești voluntar, ești implicat”.

Nu în ultimul rând, nu trebuie trecut cu vederea faptul că au fost executate lucrări de amenajare a unor noi parcări, a spațiilor verzi, au fost reabilitate termic încă șase blocuri, iar alte 12 au fost incluse în programul național privind creșterea performanței energetice.

Pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în Pantelimon au mai fost instalate încă 22 de camere de supraveghere, pe lângă cele 20 existente, numărul de infracțiuni scăzând semnificativ în ultimii ani.

Pentru 2016, primarul Marian Ivan spune că sunt prevăzute reabilitarea termică a 12 blocuri de locuințe, construirea școlii cu clasele I – VIII în intrarea Marginei, construirea unei grădinițe cu program prelungit în Bulevardul Biruinței, construirea unei clădiri de birouri aferente primăriei și amenajări interioare, extinderea rețelei de preluare a apei pluviale pe încă șase străzi, reabilitarea a încă patru străzi (altele decât cele cuprinse în proiectul european) și modernizarea arhitecturală și peisagistică a spațiilor verzi aferente aliniamentelor stradale. Despre alte domenii cuprinse în raport și alte planuri ale primarului Marian Ivan pentru următorii patru ani vom veni cu amănunte în numerele viitoare. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

3 COMENTARII

  1. Vizitati si zona VIILOR II si o sa va dati seama ca nu este tocmai peisagistica zona, ca ar mai trebui vreo doi trei stalpi de iluminat in zona care face legatura cu comuna Dobroiesti, ca ar mai trebui prelungite gazele in zona si reteaua de apa potabila, ar mai trebui completata portiunea ce face legatura cu Dobroiestiul cu niste amarate de pietre pentru ca este foarte tranzitata zona avand posibilitatea de a iesi cu piciorul mult mai repede spre cartierul Pantelimon,ar fi foarte utila si o sosea de legatura intre comuna Dobroiesti si zona VIILOR II Pantelimon pentru situatiile de urgenta: salvare, pompieri. Si aici traiesc tot locuitori ai ORASULUI Pantelimon. Va rog sa postati imagini si cu zonele care sunt vitregite de toate aceste conditii avand in vedere ca platim impozite pentru „ORAS” si votam pentru crearea unor conditii socio-umane adecvate „ORASULUI”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here