Acasă Interne Peste 500 de polițiști și elevi ai școlilor de agenți de poliție,...

Peste 500 de polițiști și elevi ai școlilor de agenți de poliție, pregătiți în domeniul combaterii traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

 În contextul evoluției fenomenului infracțional asociat traficului de persoane, Poliția Română colaborează cu specialiști ai Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al S.U.A., beneficiind astfel de o expertiză îndelungată în combaterea acestui fenomen.

Direcția Pregătire Profesională a valorificat potențialul cooperării cu parteneri externi pentru dezvoltarea sistemului de formare a polițiștilor, dar și a viitorilor polițiști, astfel că, împreună cu polițiști specializați din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și specialiștii Biroului de Securitate Diplomatică, a organizat, în perioada septembrie – octombrie 2023, mai multe sesiuni de instruire a polițiștilor și elevilor școlilor de agenți de poliție, pe dimensiunea combaterii traficului de persoane.

Activitatea a fost desfășurată în perioada septembrie – octombrie 2023, cu polițiști din cadrul mai multor secții de poliție din municipiul București și din județele Constanța și Cluj, cu polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, precum și cu elevi sau polițiști aflați la cursuri de formare inițială la școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj – Napoca.

Astfel, peste 500 de polițiști și elevi au fost instruiți în domeniul traficului de persoane.

Acest parteneriat aduce beneficii formării profesionale, din perspectiva dezvoltării competenței, pentru realizarea misiunilor profesionale.

Astfel de parteneriate cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București – Biroul de Securitate Diplomatică vor fi valorificate și în viitor, reprezentând una din constantele dezvoltării instituționale.

3 COMENTARII

  1. […]  În contextul evoluției fenomenului infracțional asociat traficului de persoane, Poliția Română colaborează cu specialiști ai Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al S.U.A., beneficiind astfel de o expertiză îndelungată în combaterea acestui fenomen. Direcția Pregătire Profesională a valorificat potențialul cooperării cu parteneri externi pentru dezvoltarea sistemului de formare a polițiștilor, dar și […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here