Acasă Anchete Polițist din Balotești, arestat pentru 30 de zile

Polițist din Balotești, arestat pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

Cei trei politisti (doi din cadrul Postului de Politie Balotesti si unul din cadrul Politiei Otopeni), retinuti joi seara de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov pentru cercetari privind fapte de coruptie au fost prezentati vineri instentei cu propunere de arestare preventiva. Pentru unul dintre ei  (de la postul de Politie Balotesti) a fost dispusa masura arestarii preventive pe 30 de zile, iar pentru ceilalti doi, masura cercetarii sub control judiciar.

La 7 iulie 2016, lucrători de poliție judiciară ai DGA București – Ilfov DGAau efectuat o percheziție domiciliară la sediul Postului de Poliție Balotești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de corupție sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție de doi polițiști din cadrul acestei structuri și de unul din cadrul Poliției Otopeni.

În perioada 2015 – mai 2016, cei trei agenți de poliție au fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care, la 7 iulie curent a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității. În sarcina celor doi polițiști din cadrul Postului de Poliție Balotești s-a reținut faptul că au primit o sumă de bani pentru a efectua acte contrare atribuțiilor profesionale și au realizat activități cu încălcarea legii în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu prilejul opririi în trafic pentru control a unui conducător auto și efectuării unor verificări la o societate comercială. De asemenea, unul dintre cei doi lucrători ai Postului de Poliție Balotești, împreună cu colegul său de la Poliția orașului Otopeni au simulat efectuarea unor activități de cercetare penală fără a înregistra dosar penal, cu scopul de a recupera suma de 700 lei care a fost sustrasă unei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here