Acasă Social Pomperii de la ISU B-IF la datorie

Pomperii de la ISU B-IF la datorie

DISTRIBUIȚI

În perioada 29.04.2022, ora 06:00 – 02.05.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 848 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 740. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 21 de incendii și pentru soluționarea altor 87 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În toată această perioadă, numărul efectivelor aflate în operativ, pe o tură de serviciu, a fost de peste 500 de pompieri.

Pentru reducerea timpului de răspuns la solicitările din zona Autostrăzii A2, respectiv intrarea – ieșirea din Capitală, ISU București-Ilfov a operaționalizat un punct de lucru la kilometrul 20 al acestei căi rutiere, în perioada 29.04.2022, ora 12.00 – 02.05.2022, ora 08.00.

O autospecială de stingere (dotată inclusiv cu echipamente pentru descarcerare) și o ambulanță SMURD au fost pregătite să intervină în eventualitatea producerii unor accidente rutiere, la solicitări privind acordarea primului ajutor, incendii și alte posibile situații de urgență.

Vineri noapte, în jurul orei 23.50, prin apel la numărul de urgență 112, ISU B-IF a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs în șos. Chitilei din sectorul 1 al Capitalei. La fața locului, echipajele au constatat că, în urma impactului, au rezultat trei victime, dintre care două încarcerate. În cel mai scurt timp, persoanele au fost extrase și predate echipajelor medicale pentru acordarea primului ajutor calificat. O victimă, persoană de sex feminin, aflată în stare de inconștiență a fost transportată de echipajul UTIM la Spitalul Clinic de Urgență București. Celelalte două, de sex masculin, conștiente, cooperante, au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgență Elias, de către echipajele SABIF. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor SMURD, un UTIM și, în sprijin, trei echipaje SABIF.

În dimineața zilei de 30.04.2022,  ISU B-IF a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs la două anexe situate în curtea unei proprietăți din intrarea Crăciun Mihai, sector 1, București.La locul solicitării, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta, cu flacără violentă, la cele două anexe, cu posibilitate de propagare la casa învecinată. Intervenția promptă a pompierilor a dus la lichidarea rapidă a incendiului, în limitele găsite, fără a exista victime și fără a se extinde și la celelalte imobile.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate nouă controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 16500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here