Acasă Info Local Precizări ale Consiliului Județean Ilfov privind incendiul și poluarea din Periș 

Precizări ale Consiliului Județean Ilfov privind incendiul și poluarea din Periș 

DISTRIBUIȚI

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache este în legătură cu autoritățile competente, iar vicepreședintele CJ, Rizia Tudorache, este în teren și azi pentru a vedea exact ce se întâmplă și pentru a ajuta pompierii și poliția. În momentul de față terenul de 120.000 mp fumegă în continuare pe o suprafață de 5000 mp, iar pompierii intervin cu 16 autospeciale. Ei estimează că vor putea lichida incendiul până în jurul orei 16.00 anunță Biroul de Presă al Consiliului Județean Ilfov.

De asemenea, instituția condusă de Petrache afirmă că nu are atribuții pentru a lua măsuri pe respectivul teren, competența fiind a Poliției și a Gărzii de Mediu.

”Consiliul Județean Ilfov a făcut adresă către Garda de Mediu, pentru a afla cum s-a ajuns la această situație, ce măsuri ia ca să nu se mai întâmple și ce sancțiuni a dat. Importantă, de asemenea, este ancheta poliției, care trebuie să elucideze cine e de vină pentru poluarea care a afectat atâția oameni. Reprezentanții Consiliului Județean își exprimă regretul pentru că sunt afectați atâția oameni din cauza poluării din Periș. Vă asigurăm că luăm toate măsurile legale, în atribuțiile noastre, pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme de mediu”, se arată în comunicat.

 Ministerul Mediului: ”Măsurătorile nu au depistat creșteri ale poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației”

Ministerul Mediului anunță că, noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populației.

Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporții s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov. Incendiul de vegetație din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecții, degajând în aer mirosuri greu de suportat.

Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenția continuă și în prezent. Ca urmare a acțiunilor pompierilor pentru opritea arderii vegetației și a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat și resimțit de locuitorii din nordul Bucureștiului.

Conform simulărilor Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum, se apreciază că în cursul nopții trecute și astăzi circulația aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) și se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluția norului de de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei.

Precizăm, de asemenea, că Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentrațiile din aer în localitățile din proximitatea incendiului.

Măsurătorile nu au depistat creșteri ale poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, și în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here