Acasă Cultura Prefectura Ilfov: ”O viaţă cât un Centenar”: Doamna Tudora Nițescu

Prefectura Ilfov: ”O viaţă cât un Centenar”: Doamna Tudora Nițescu

DISTRIBUIȚI

La 19 aprilie 2018 a fost lansat proiectul “O viață cât un Centenar”, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat ministrul Carmen Dan și ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

Proiectul are ca scop mediatizarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri. Astfel, angajații MAI vor ajunge la cele 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani pentru a-i cunoaște, a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.

La evenimentul din 19 aprilie au fost invitați cinci români născuți în anul 1918. Aceștia au primit din partea ministrului Afacerilor Interne simboluri naționale, printre care și un Tricolor, cu invitația de a-l purta aproape de inimă așa cum au purtat și România.

Judeţul Ilfov o sărbătoreşte în anul Centenarului pe doamna Tudora Niţescu, un destin plin de vitalitate, care a marcat un secol de viaţă în luna mai. Doamna Niţescu se bucură că s-a născut odată cu România Unită, iar Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale teritoriale ilfovene, se mândreşte cu faptul că, în an aniversar, îi poate fi alături acestei doamne care îşi poartă cu mândrie anii trăiţi şi experienţa de viaţă, după cum susține Alexandra Decu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Ilfov. – CĂLIN MATEI

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here