Acasă Politic Premierul Marcel Ciolacu vrea restructurarea Guvernului

Premierul Marcel Ciolacu vrea restructurarea Guvernului

DISTRIBUIȚI

Guvernul trebuie să fie mult mai eficient şi pentru asta trebuie să se restructureze. Anunțul a fost făcut în această dimineață de premierul Marcel Ciolacu.

”Avem două mari provocări, avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă şi cred că sunt cele mai dure reforme de implementat post-decembristă şi avem cea mai mare provocare, aderarea la OCDE. Amândouă am putea spune că pot crea un plan pentru România. Trebuie să ţinem cont de contextul extern, de crizele de securitate, energetice şi trebuie să învăţăm din ultimii doi, trei ani, ce înseamnă cu adevărat provocările, iar Guvernul trebuie să fie mult mai eficient. Iar ca să fie mai eficient trebuie să se restructureze, fiindcă am văzut în pandemie, în timpul crizei energetice, că nu s-a ridicat la adevăratele provocări”, a spus Ciolacu Ciolacu în cadrul conferinţei de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”.

Premierul a precizat că ”s-au luat multe decizii întârziat, s-au luat multe decizii pe colţul mesei şi atunci va trebui ca împreună cu reformele din PNRR să vedem care sunt priorităţile”.

”Creşterea economică a României, pe primul trimestru, mică, cât a fost, a fost pe investiţii şi avem investiţii în transporturi, s-au deblocat marile şantiere în ultima perioadă, în ultimii 2 ani de zile şi avem prima mie de kilometri. (..) În viitorii 5, 7 ani categoric trebuie să finalizăm încă 1000 km. Anul acesta şi la începutul anului viitor vor veni şi primele trenuri noi după Revoluţie. Asta e realitatea românească în sfârşit schimbăm garniturile de la Metrorex, asta înseamnă PNRR şi asta înseamnă un plan bine stabilit”, a completat Ciolacu.

Premierul a mai spus că ”avem investiţiile din sănătate, marile promisiuni ale politicienilor, cu spitale regionale, spitale focalizate pe arşi, care în sfârşit au intrat în linie dreaptă şi cu investiţiile venite complementar cu PNRR de la BEI, unde nu se obţin finanţări decât dacă ai un plan bine stabilit şi investiţiile majore atât în învăţământul clasic şi mai ales în învăţământul dual, centrele care s-au dezvoltat în primul rând în zona Ardealului”.

”Este pentru prima oară când odată cu finalizarea şi a autostrăzii Moldovei deja avem centre pentru învăţământ dual în zona Moldovei de unde am avut cea mai mare migraţie de români şi de forţă de muncă de plus valoare către restul Europei”, a mai spus el.

3 COMENTARII

  1. […] Guvernul trebuie să fie mult mai eficient şi pentru asta trebuie să se restructureze. Anunțul a fost făcut în această dimineață de premierul Marcel Ciolacu. ”Avem două mari provocări, avem PNRR, care înseamnă atât resurse financiare dar cel mai mult înseamnă reforme de fond, nu de formă şi cred că sunt cele mai dure reforme […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here