Acasă Anchete PRIMARUL DIN JILAVA ȘI FOSTUL EDIL AL SNAGOVULUI, CONDAMNAȚI LA ÎNCHISOARE CU...

PRIMARUL DIN JILAVA ȘI FOSTUL EDIL AL SNAGOVULUI, CONDAMNAȚI LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

DISTRIBUIȚI

Gigi Roman, achitat

Curtea de Apel București i-a condamnat vineri pe primarul din Jilava și pe fostul edil al Snagovului la șapte, respectiv cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă. Edilul din Jilava, Adrian Mladin, și fostul primar din Snagov, Apostol Mușat, sunt acuzaţi de luare de mită într-un dosar privind parcelarea mai multor terenuri.

Cei doi au fost deferiţi justiţiei, pe 14 februarie 2012, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri. Sumele au fost consemnate la notariate ca fiind diferite împrumuturi, astfel că în acest dosar au fost trimişi în instanţă şi doi notari.

Procurorii susțin că, în calitate de primar al comunei Jilava, ”inculpatul Mladin Adrian i-a pretins denunţătorului suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite. De asemenea, primarul Mladin Adrian s-a angajat să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov pentru a o determina să avizeze planul parcelar şi să emită documentele cadastrale în vederea alipirii terenurilor în cauză”.

La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian l-a determinat pe finul său Szasz Ovidiu să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În contextul în care întocmirea planului parcelar trena, a intervenit şi inculpatul Muşat Apostol care, în calitate de primar al comunei Snagov, a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului Mladin Adrian şi asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că, în virtutea acestei influenţe, ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale pentru denunţător. În schimb, i-a pretins denunţătorului, direct şi prin intermediar, suma de 1.100.000 euro.

”În perioada iulie-septembrie 2011, notarul public Curpene Roxana, inculpată în cauză, l-a sprijinit şi ajutat pe Scaeţeanu Ion în toate demersurile acestuia făcute în vederea obţinerii sumei de 2.500.000 euro drept mită de la denunţător, inclusiv să încheie un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul”, se mai arată în document.

Potrivit procurorilor, la, rândul său, prin intermediul primarul comunei Snagov, Muşat Apostol, inculpatul Roman Gheorghe, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denunţătorului, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov, astfel încât să o determine să avizeze planul parcelar întocmit de Comisia Locală de Fond Funciar a comunei Jilava, în care erau incluse toate terenurile denunţătorului şi a emite, cât mai urgent posibil, documentele cadastrale pentru aceste terenuri. Inculpata Cuţaru Eugenia, notar public, l-a sprijinit şi ajutat pe denunţător să întocmească acte autentice, cunoscând că prin acestea se atestă împrejurări necorespunzătoare adevărului, întrucât ascund şi totodată garantează darea unor sume mari de bani cu titlul de mită primarilor comunelor Jilava şi Snagov”, mai explică anchetatorii.

În același dosar au mai fost condamnați notarul Roxana Curpene (2 ani de închisoare cu suspendare), Ovidiu Szasz (4 ani cu executare), Ion Scaieteanu (4 ani de închisoare cu executare), Marinică Bozdoro (trei ani și șase luni cu executare) și Suliman Vildan (trei ani cu executare).

Gheorghe Roman, fost vicepreședinte al CJ Ilfov, a fost achitat, la fel și notarul Eugenia Cutaru. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Ovidiu, ce este atat de greu de inteles? Eu stau la 100 de mertii de S3, in S2 . Crezi ca intereseaza pe cineva ce a facut RN? S-a votat politic . Scurt pe doi impotriva PDL. La Bucuresti toate voturile, din februarie ’92 incoace, au fost politice. Intotdeauna s-a votat politic, pe nimeni n-a interesat cine este persoana propusa. Si cand a castigat Halaicu, sau Ciorbea, Lis, Basescu, Videanu, Oprescu, si toate celelalte. Si, cand vrei sa-i distrugi pe ceilalti, lipsindu-ti maturitatea, nu-i asa ? votezi cum votezi. Din pacate, in Romania, votam pasional, nu rational, este tragedia noastra si nefericirea noastra. Nu avem ce face, insa. Democratia? Care democratie, nu te supara ca te intreb? Aia cu un presedinte care, in an de criza 2009, cere si obtine de la partidul sau, o pensie de 350 de lei pentru 1 milion de oameni care n-au contribuit niciodata la fondul de pensii, martie 2009, si, dupa un an, in mai 2010, anunta taierile de salarii cu 25% si a pensiilor de 15%, ultima masura neputand fi aplicata. Cu 5 luni inainte, in campanie electorala, nu vorbea despre austeritate, criza, samd. Cu Boc? care? constitutioanalistul care azi lua o hotarare despre care, stiu sigur, i se spunea in guvern ca nu este neconstitutionala, si a doua zi renunta la ea? cel care are limba atat de incarcata incat ii atarna printre dinti?Basescu, din ianuarie 1998, cand a parasit guvernul pentru o luna pentru a-l demite pe Ciorbea, a aratat ce fel de fiinta este. Si, din acest motiv, nu pot sa-i doresc decat infrangerea politica iremediabila.Asta este democratia despre care vorbim Cu Videanu care ameninta Nu tin minte ca Sarkozy, invins cu 2 procente de Hollande, sa-l fi amenintat pe acesta: Stai ca iti dau eu rezultatele corecte !!!. Dupa 10 minute l-a felicitat. Aici se fura ca-n codru si vorbim despre democratie Domnule matur, realitatea nu este cea despre care vorbesti tu.Si nu, nu am nici o apetenta pentru PSD. De abia astept sa le dau la gioale. Sunt, insa, in etapa in care ma bucura disiparea, distrugerea, decimarea, daramarea PDL. Apoi, in etapa viitoare, ma voi gandi la adversarul viitor.Si, pentru ca tot e la moda Prometheus, si Lawrence al Arabiei, citez: Lucrurile mari incep din lucruri mici . Rabdare si tutun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here