Acasă Anchete Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului...

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean

DISTRIBUIȚI

Marius Avram Gal a fost și membru al ALDE, consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, pentru trafic de influență și luare de mită, într-un dosar care vizează achiziții din perioada pandemiei. Procurorii susţin că după ce în România a fost declarată starea de urgenţă generată de pandemie şi ”având în vedere cererea ridicată pentru echipamentele de protecție, au apărut persoane interesate să speculeze această situație, transformând-o într-o afacere”, scrie Mediafax.

În aprilie 2020, în presa locală, s-a scris despre consilierul deputatului PNL că a adus în România 2 milioane de măşti FFP2 şi 300.000 de combinezoane, care urmau să fie distribuite unor spitale din Transilvania dar şi către Unifarm, iar transportul a fost asigurat prin firma SC Dyomedica CND SRL, o firmă din Ploieşti al cărei acţionar şi reprezentant legal este Ioan Roman.

Procurorii DNA susţin în rechizitoriu că înainte de transport, ”în data de 16.03.2020 între Gal Marius Avram și (…..) a avut loc un schimb de mesaje pe aplicația (…..), referitoare la comercializarea de produse împotriva Covid 19, context în care inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari ai CN Unifarm SA, inclusiv asupra directorului general, pe care o va exercita în vederea obținerii unui contract de furnizare echipamente”.

Procurorii au obţinut şi mesajele care arată, susţin ei, că Marius Avram Gal îşi trafica influenţa. Acesta ar fi pretins 600.000 de lei de la reprezentatul firmei private în schimbul traficării influenţei sale.

Din cei 600.000 de lei, adică o treime din profitul pe care firma urma să îl obţină de pe urma derulării contractului derulat în perioada 14 aprilie 2020 – sfârşitul lunii mai 2020, consilierul Gal ar fi primit suma de 371.000 de lei prin fundaţia care îi aparţinea dar şi în numerar, şi a primit şi bunuri de 69.940 de lei.

DNA susţine că banii primiţi de consilier în schimbul traficării influenţei au fost folosiţi în scopuri exclusiv personale, respectiv cazare la hotel şi cumpărarea unei maşini de lux.

În plus, consilierul Marius Aveam Gal ar fi primit şi produse electrocasnice.

Deputatul Ben Oni Ardelean spune că nu știa despre afacerile lui Gral

La data săvârşirii infracţiunilor, Marius Avram Gal era consilier al lui Ben Oni Ardelean, lider PNL, aflat pentru un nou mandat pe lista liberalilor pentru Camera Deputaţilor în judeţul Timiş.

Contactat, liderul PNL, Ben Oni Ardelean recunoaşte că Marius Avram Gal a fost consilierul său timp de câţiva ani la cabinetul parlamentar, dar susţine că nu ştia de afacerile pe materiale de protecţie derulate de acesta pentru că Marius Avram Gal l-a ajutat doar în probleme în legătură cu Diaspora.

Ben Oni Ardelean susţine că în urma trimiterii în judecată a lui Marius Avram Gal, pe 14 octombrie 2020, de către DNA, i-a încetat acestuia colaborarea la cabinetul parlamentar şi arată că Ludovic Orban, premierul României, se cunoştea de mai mult timp cu Marius Avram Gal.

Marius Avram Gal a mai fost consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David.

Marius Avram Gal a fost şi membru ALDE, şi preşedinte al ALDE Câmpia Turzii, şi preşedinte al ALDE Diaspora, şi preşedinte al New Life International Evanghelical Association ( Asociaţiei Internaţionale Evanghelice New Life), şi l-a însoţit în 2019 în SUA pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de Ben Oni Ardelean.

Asociaţia Internaţională Evanghelică New Life condusă de Marius Avram Gal este influentă în rândul evangheliştilor, susţinând în prezent strângerea de semnături pentru candidaţii PNL Timiş pentru alegerile parlamentare pe lista cărora se află şi liderul PNL, Ben Oni Ardelean. În perioada 1998- 2008, înainte de a intra în Parlamentul României, Ben Oni Ardelean a fost pastor, aparţinând de Uniunea Bisericilor Baptiste din Româinia.

Numele lui Marius Avram Gal apare menţionat şi în documentarul Familia – The Fellowship- difuzat de Netflix, în legătură cu organizaţia religioasă secretă din SUA care vrea să influenţeze politica la nivel de vârf, inclusiv în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here