Acasă Economie Program de educație financiară pentru 140 de școli din 31 de județe...

Program de educație financiară pentru 140 de școli din 31 de județe și București

DISTRIBUIȚI

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează în cadrul Global Money Week, în perioada 25 – 31 martie 2019, o serie de acțiuni dedicate promovării educației financiare în rândul copiilor și tinerilor.

Primul eveniment din săptămâna GMW a reunit, ieri, la Bursa de Valori București, mai mulți elevi care au participat la deschiderea ședinței de tranzacționare. De asemenea, elevii prezenți la Bursa de Valori București au participat la o activitate educativă, desfășurată sub forma unui joc, având ca scop înțelegerea noțiunilor privind bursa, a unor situații economice ale societăților și efectele acestora asupra evoluției prețului acțiunilor.

“Educația financiară a devenit un punct de reper important în activitatea ASF și sunt încrezător că în timp programele noastre vor avea efecte benefice asupra elevilor și studenților. Educația timpurie înseamnă consumatori bine informați. Totodată, acest demers creează premise excelente pentru dezvoltarea sănătoasă a piețelor financiare”, a declarat președintele ASF, Leonardo Badea

Obiectivele ASF pentru evenimentele care vor fi organizate în cadrul GMW vizează în principal creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța educației financiare și rolul acesteia în dezvoltarea economică a țării, îmbunătățirea accesului copiilor și tinerilor la noțiuni de educație financiară și la informații (creșterea nivelului de incluziune financiară), familiarizarea copiilor și tinerilor cu activități reale, specifice pieței financiare și stabilirea unei relaționări cu profesioniștii din piața financiară (job shadow), precum și implicarea efectivă a asociațiilor pieței și asociațiilor de protecție a consumatorilor în activitatea de promovare a educației financiare și a necesității acesteia.

Proiectele de educație financiară derulate la nivel național de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Națională a României și Ministerul Educației Naționale au avut o contribuție importantă la obținerea premiului Country Award pentru regiunea Europa și Asia Centrală, câștigat de România în anul 2017. Distincția a fost acordată la Berlin de către Child & Youth Finance International (CYFI), organizatorul GMW și una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale din lume.

Programul de educație financiară al ASF, pentru anul școlar 2018-2019, include 140 de unități de învățământ din 31 de județe și municipiul București. Numărul estimat al elevilor care vor participa la acest program se ridică la peste 18.000. Totodată, în cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educației financiare în învățământul universitar, vor participa peste 10 centre universitare din întreaga țară, informeaza comunicatul transmis de ASF.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Această iniţiativă a reunit organizaţii din 169 de țări și a implicat peste 32 milioane de copii și tineri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here