Acasă Info Local Recoltă bogată a polițiștilor ilfoveni în urma raziei din Pantelimon

Recoltă bogată a polițiștilor ilfoveni în urma raziei din Pantelimon

DISTRIBUIȚI

Politia Pantelimon

Pe parcursul acțiunii din 3 septembrie, desfășurată pe raza localității Pantelimon, din județul Ilfov, două persoane au fost reținute pentru infracțiuni de natură judiciară, au fost întocmite șase dosare penale și s-au aplicat 175 sancțiuni contravenționale.

Peste 150 de poliţişti de la structurile de investigaţii criminale, ordine publică, rutieră şi de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Ilfov au acționat pe raza oraşului Pantelimon pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru respectarea legislaţiei economice şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acționat în 22 de filtre, pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic. În cadrul acțiunii, polițiștii au avut în vedere și respectarea legalității de către conducătorii auto care efectuează transport public de persoane. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale, dintre care, 13 pentru transportatorii de marfă.

Ca masură complementară, au fost reținute opt permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunii, au fost reținute două persoane pentru infracțiuni de natură judiciară, una dintre acestea pentru încălcarea cu rea credință a măsurii arestului la domiciliu. Polițiștii de investigații criminale au depistat, de asemenea, o persoană dispărută, aceasta fiind urmărită în temeiul legii.

Polițiștii ilfoveni au mai constatat patru infracțiuni pe linia conectării frauduloase la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Polițiștii din structurile de ordine publică au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13 700 de lei, în mare parte, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

În urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei pentru nerespectarea disciplinei financiar – contabile și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a creditului societății în interes personal.

De exemplu, în urma  încălcării cu rea credinţă a măsurii arestului la domiciliu, de către un bărbat, din localitatea Pantelimon, polițiștii au dispus, în această dimineață, reținerea acestuia pentru 24 de ore. Din cercetări a reieșit faptul că, în timp ce se afla în arest la domiciliu, cel în cauză a părăsit locuința și a săvârșit o altă infracțiune. Polițiștii au sesizat instanța de judecată, iar în baza probatoriului administrat, în cursul zilei de mâine, bărbatul urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat de 30 de ani, din București, în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe raza orașului Pantelimon, având permisul de conducere reținut. De altfel, astfel de fapte sunt depistate tot mai des în județ. Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here