Acasă Politic Românii nu știu că în 2014 vor fi alegeri europarlamentare

Românii nu știu că în 2014 vor fi alegeri europarlamentare

DISTRIBUIȚI

alegeri_europarlamentareO majoritate covârşitoare a românilor – 87% – nu ştiu când vor avea loc alegerile europarlamentare, potrivit unui sondaj realizat de PES Activists România. De asemenea, 63% dintre români nu ştiu nici cum se votează la alegerile europarlamentare. Potrivit sondajului, 78% dintre români nu ştiu nici cine este preşedintele Comisiei Europene. 27% dintre români nu cunosc niciun europarlamentar, în timp ce 42% cunosc doar unul. 31% dintre cei 27% care nu cunosc niciun europarlamentar au crezut că Gigi Becali mai este europarlamentar, iar 63% dintre cei 53% care cunosc un singur europarlamentar au menţionat-o pe Elena Băsescu.

Doar 7% dintre români se declară foarte mulțumiți de activitatea europarlamentarilor, 16% dintre români se declară mulțumiți, 33% se declară parțial mulțumiți, 24% se declară nemulțumiți, iar 20% se declară foarte nemulțumiți. 48% dintre români consideră că principala nemulțumire adresată europarlamentarilor români este legată de faptul că nu au apărat suficient drepturile românilor în Europa.

PES activists România a realizat sondajul telefonic în zilele de 2 si 3 ianuarie 2014 pe un eşantion de 1.210 subiecți de peste 18 ani. – www.timpromanesc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here