Acasă Info Local Se dorește înființarea unui post de secretar de Stat care să coordoneze...

Se dorește înființarea unui post de secretar de Stat care să coordoneze prefecturile

DISTRIBUIȚI

Adrian PetcuMinisterul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul pentru modificarea HG nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele MAI. Prin acest proiect se propun schimbări în structura organizatorică a unor unități ale Aparatului central al MAI în vederea eficientizării activităţii și îmbunătăţirii performanţelor acestora.

Se propune întărirea și eficientizarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale prin transformarea acesteia în direcție generală, cu atribuții inclusiv în domeniul Schengen, precum şi de protocol extern şi relaţii consulare. Având în vedere că printre obiectivele Programului de Guvernare în anul 2016 se regăseşte consolidarea parametrilor economici, iar una dintre măsuri pentru realizarea acestuia constă în identificarea unor soluţii viabile care să determine un grad cât mai mare de absorbţie a fondurilor europene, se înființează Direcţia Fonduri Nerambursabile. Această unitate va fi responsabilă de gestionarea integrată a activităţilor de informare, evaluare necesitate, depunere proiecte, creştere eligibilitate, management şi control pentru fondurile nerambursabile la nivelul MAI.

Printre modificările propuse prin proiectul de HG supus dezbaterii publice se numără înfiinţarea unui post de secretar de Stat, căruia îi vor reveni sarcini în coordonarea unitară a Instituţiei Prefectului. Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului strategic sectorial asumat de Ministerul Afacerilor Interne privind redefinirea locului şi rolului instituţiei prefectului în cadrul procesului de reformă a statului şi de modernizare a administraţiei publice. De asemenea, se are în vedere misiunea prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local, şi implicit, a instituţiei pe care o conduce, în desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză şi de urgenţă, precum și în buna organizare a alegerilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here