Acasă Economie SE PREGĂTESC CONCEDIERI MASIVE ÎN SECTORUL BUGETAR

SE PREGĂTESC CONCEDIERI MASIVE ÎN SECTORUL BUGETAR

DISTRIBUIȚI

 

Se pregătesc concedieri masive în sectorul bugetar: 38.000 de bugetari până la sfârșitul anului și alți 100.000 în 2018, aceasta fiind încă o dovadă că nu sunt bani pentru majorarea substanțială a salariilor.

Documentul a fost elaborat la mijlocul lunii mai, după ce mai multe simulări arătau că Legea salarizării este inaplicabilă pentru actualul nivel de angajări din sistemul public. În document se arată că, imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării, trebuie disponibilizați 90.000 – 100.000 de angajați din primării și descentralizate.

În primării sunt vizate cu precădere poliția locală și direcțiile de administrare ale patrimoniului. Vizate sunt și anumite structuri ale consiliilor județene, dar și descentralizate cum ar fi, de pildă, direcțiile de sănătate publică al căror număr de angajați este considerat supradimensionat.

În decembrie 2016, Guvernul a mărit cu procente mari salariile de la DSP-uri, în acest moment un director județean având un salariu net de circa 11.000 lei, iar un șef de serviciu de 6.0000 de lei.

”Azi suntem la un deficit bugetar de două miliarde de lei. Dacă nu reușim să aducem colectarea veniturilor la un nivel sustenabil, voi încerca să reduc cheltuielile birocratice. Voi reduce numărul de posturi din administrație”, declara, recent, ministrul de Finante, Ionut Mișa.

Vor putea continua angajările de personal pentru Programul Național de Cadastru, pe ”posturile unice”, ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice, pe cele diplomatice de la MAE, în sistemul judiciar și la cancelaria prefectului. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here