Acasă Educatie SFATURILE POLIȚIȘTILOR PENTRU ELEVII DIN ILFOV

SFATURILE POLIȚIȘTILOR PENTRU ELEVII DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

politistÎn perioada 29 februarie – 4 martie a.c.,polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Ilfov au desfășurat activități la unitățile de învățământ de pe raza localităților Chitila, Popești-Leordeni, Voluntari, Ciolpani și Buftea, fiind abordate teme precum delincvența juvenilă, siguranța pe internet și prevenirea accidentelor în care sunt implicați copiii.

Acestora le-au fost prezentate cele mai frecvente fapte penale săvârșite de minori, precum, furtul, distrugerea, amenințarea, loviri sau alte violențe, polițiștii atrăgându-le atenția, în special, asupra repercursiunilor comiterii acestor fapte.

De asemenea, le-au fost transmise informaţii privind răspunderea penală a minorilor, semnificaţia noţiunilor de comportament deviant şi delincvenţă juvenilă, precum şi consecinţele delincvenţei juvenile.

Copiilor li s-au explicat metode pentru o navigare sigură pe internet, pentru ca aceștia să nu devină victime ale unor persoane rău voitoare, cu intenții ascunse.

Polițiștii i-au sfătuit să nu ofere necunoscuților de pe internet informații despre ei sau familie, să posteze poze decente și să ia mereu în calcul faptul că nu tot ceea ce citesc sau văd în mediul on-line este adevărat. Astfel, oricine poate crea pagini sau posta fotografii, filme. Acestea pot fi trucate cu ușurință.

De asemenea, le-au recomandat, ca în cazul în care doresc să se întâlnească cu o persoană cunoscută pe internet, să-și anunțe părinții și să fixeze întâlnirea într-un spațiu public.

Tot în cadrul acestor întâlniri, polițiștii au urmărit conştientizarea de către copii a riscurilor de accidentare pentru pietoni, în cazul în care se angajează în traversări neregulamentare. Astfel, li s-a explicat cum să se asigure, ce semnificaţie au indicatoarele și cât de importantă este respectarea regulilor de circulaţie pentru evitarea accidentelor rutiere.

Elevii au fost receptivi și s-au arătat interesați, participând activ la discuții, precum și la exercițiile practice la care au fost “provocați” de polițiști.

Activitățile de prevenire în școli vor continua, siguranța elevilor fiind o prioritate a polițiștilor ilfoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here