Acasă Info Local Stânga nu a pus mâna pe CJ Ilfov nici cu sprijin de...

Stânga nu a pus mâna pe CJ Ilfov nici cu sprijin de la prefect

DISTRIBUIȚI

CĂLDURĂ MARE, MON CHER!

La a treia strigare, în ultima zi din iunie, la sediul Prefecturii, după o ședință maraton de opt ore, au fost validați noii consilieri județeni. Sunt 33 de această dată, cu doi mai mult față de mandatul trecut.  Așa cum era de așteptat, cu toate încercările PDS și ALDE (care au avut de partea lor inclusiv anumite instituții ale statului) de a obține președinția Consiliului Județean, majoritatea constituită la 11 iunie (între PNL și PMP) a funcționat, Marian Petrache fiind reales în fruntea instituției pentru a doua oară. În cadrul aceleiași ședințe au fost aleși ca vicepreședinți ai CJ Ilfov popularii Rizia Tudorache și Petre Popeangă.foto_CJ

De-a lungul ședinței în care s-a încercat blocarea voturilor astfel încât majoritatea creată în urma alegerilor din 5 iunie să nu se impună, liberalii acuzându-l inclusiv pe prefectul Marian Petcu de implicare. De menționat că prefectul a participat în teritoriu doar la învestirile primarilor de stânga și a validat un primar condamnat definitiv, deși acesta fusese suspendat în mandatul anterior de fostul prefect Daniel Rășică. Cei 33 de consilieri județeni sunt 16 de la PNL, 12 – 12 de la PSD, 3 de la ALDE și 2 de la PMP.

Ședința a fost condusă, conform legii, de decanul de vârstă, social-dmocratul Victor Neagu, a cărui prestație a depășit orice închipuire. Depășit de importanța momentului și conștient de majoritatea creată, fie ea și fragilă, Neagu a încercat din răsputeri să tergiverseze lucrurile, cel mai adesea uzând de pauze, răstimp în care se consulta cu o consilieră și aștepta instrucțiunile de la partid. La un moment dat, prefectul i-a spus să nu semneze procesul verbal de ședință, pentru a amâna cât mai mult votul și a câștiga timp pentru partid, în speranța că adversarilor le vor ceda nervii și vor abandona. Nu a avut succes nici încercarea de a ”coopta” unul dintre consilierii PNL (Vasile Dumitru), pentru că liberalii au anticipat mișcarea și l-au exclus din partid.

Aflat la Târgoviște, Liviu Dragnea, președintele PSD, declara că situația de la Ilfov este rezultatul modificărilor aduse legislației privind alegerea președintelui consiliului județean și își exprima speranța ca ”Prefectura să intervină” astfel încât ”să țină lucrurile sub control”. Dragnea speră că noul CJ va fi contestat.

După toată fierbințeala zilei, și la propriu și la figurat, Petrache a declarat că a început cel mai greu mandat la Consiliul Județean. El a apreciat solidaritatea, respectarea cuvântului dat de președintele PMP, Rizia Tudorache. ”Avem multe proiecte de terminat: două drumuri județene, urgent de făcut, pe bani europeni, Laserul de la Măgurele, intermodalul de la Moara Vlasiei, finalizarea lucrărilor la Spitalul Județean Ilfov. Aștept deschidere din partea Capitalei pentru că avem proiecte de făcut în comun, nu doar pentru județ sau pentru București, ci pentru dezvolarea unitară a întregii regiuni”.

Cu puțin tip înainte de precedentele ședințe de constituire a noului Consiliu Județean au apărut informații, inclusiv de la IPJ Ilfov, că Marian Petrache este cercetat de DNA pentru mobilizarea alegătorilor la alegerile locale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here