Acasă Editorial START LA ZVONURI

START LA ZVONURI

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

Nici nu și-a intrat bine în pâine președintele Klaus Iohannis că s-au și format în jurul său bisericuțe gata să-l îndemne să fie un demn urmaș al lui Traian Băsescu într-ale subteranelor politicii. Prin anumite cercuri intime de numeroși prieteni (mulți apăruți peste noapte) și consultanți binevoitori, cu siguranță, șeful statului este sfătuit să pună bazele unei noi formațiuni politice, să se dezică de PNL, a cărui imagine se va ”deteriora” după ce DNA își va relua ofensiva anticorupție după vacanța de Crăciun. Sfetnicii sunt îngrijorați ca nu cumva președintele să fie pus în situația de a se justifica pentru eventualele arestări care se așteaptă. De parcă ar fi participat la neghiobiile făcute de unii politicieni, fie ei și apropiați.

Și, pentru a le face pe plac acestor sfătuitori de taină, Iohannis nu le-a întors spatele, așa cum mulți s-ar fi așteptat, lăsându-i să înțeleagă că i-ar surâde ideea. Ba mai mult, prin canalele știute numai de el, Iohannis transmite acestor binevoitori și iubitori de dreptate că deja și-a făcut o echipă care să lucreze la ”proiect”.

Numai că, mare atenție! Astfel de informații au început să apară imediat după ce Ludovic Orban a pierdut bătălia pentru șefia partidului în favoarea Alinei Gorghiu și la puțină vreme după ce fostul socialist Sebastian Ghiță a anunțat că nu pleacă așa ușor din politică, ba mai mult, e dispus să ”investească” și într-o nouă formațiune politică nouă, total ruptă de comunism. Responsabilii cu împrăștierea gulgutei nu spun însă că Iohannis nu s-ar da niciodată pe mâna unui personaj ca Ghiță, mai ales după ce televiziunea finanțată de acesta l-a terfelit mult în campania electorală pentru prezidențiale și și-a băgat bocancii până în sufletul familiei prezidențiale. Mai mult, Ghiță, chiar dacă face parte din generația tânără și s-a dezis de Ponta, tot omul acestuia rămâne având în vedere afacerile prahoveanului cu statul.

Până la urmă, atât Iohannis, cât și cei din conducerea noului PNL au înțeles că asemenea zvonistică nu poate fi prevenită, dar poate fi contracarată, eventual printr-o moțiune de cenzură împotriva celui de-al patrulea Cabinet Ponta, în contextul în care, așa cum anticipa și președintele, mecanica parlamentară de la București poate fi ușor influențată și extrem de volatilă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here