Acasă Economie SUNT BANI PENTRU CENTURA DE SUD A CAPITALEI

SUNT BANI PENTRU CENTURA DE SUD A CAPITALEI

DISTRIBUIȚI

CenturaDeputaţii PSD, membri ai Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, au evaluat în şedinţă comună cu Comisia pentru transporturi şi energie a Senatului, execuţia bugetară şi obiectivele cuprinse în bugetul Ministerului Transporturilor pentru primul trimestru al anului 2016.

Astfel, la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, a avut loc un schimb de informaţii cu privire la stadiul Marilor Proiecte, continuându-se cu discuţii pe aspecte punctuale referitoare la infrastructura rutieră.

La începutul anului, ministrul Transporturilor declara că Masterplanul va fi trimis Parlamentului pentru a fi promovat prin lege în luna martie. Deputaţii PSD şi-au exprimat îngrijorarea faţă de procedurile alese de guvernul tehnocrat, dat fiind faptul că acest document controversat a fost dezbătut şi prezentat în diverse variante fără a fi transmis Parlamentului.

Referitor la întârzierea transmiterii acestui document, deputatul Lucian Şova a solicitat explicaţii cu privire la motivele acestui decalaj, afirmându-şi totodată scepticismul faţă de aprobarea Masterplanului în Parlament.

O problemă importantă, ridicată de secretarul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, a fost alocarea sumelor doar pe reţelele pan-europene. Astfel, varianta actuală a strategiei de implementare a proiectelor incluse în Masterplan asigură resurse financiare doar pentru autostrada Piteşti-Sibiu, Centura Sud Bucureşti şi drumul expres Ploieşti-Buzău-Bacău.

Cu toate că au existat întârzieri de peste trei luni în transmiterea variantei finale spre dezbatere şi aprobare, membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au susţinut în nenumărate rânduri necesitatea unui Masterplan definitiv şi au colaborat deschis cu ministerul la fiecare solicitare în acest proiect de interes major pentru România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here