Acasă Anchete Valentin Dragnea, martor în procesul Tel Drum 1

Valentin Dragnea, martor în procesul Tel Drum 1

DISTRIBUIȚI

Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, a fost citat ca martor în procesul Tel Drum 1 de la Tribunalul București pentru a fi audiat la termenul din 9 septembrie 2020, potrivit portalului intanțelor.

În acest proces, compania Tel Drum și trei dintre directorii ei – Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda – au fost trimiși în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul se ridică la un milion de euro. Potrivit avocaților din dosar, instanța a menținut înregistrările făcute de SRI pe MSN, pe securitate economică. De exemplu, această interceptare făcută pe 15 martie 2017:

”Ion Florian: Alo!
Neda Florea: Ce faci, Fănică? Pe unde eşti?
Ion Florian: Aştept să iasă soarele.
Neda Florea: He, he, eşti în Turnu?
Ion Florian: Da.
Neda Florea: Vino, vino un pic până aicea la şefu’.
Ion Florian: La barieră?

Neda Florea: Nu mă… la noi la birou, la şef… la Petre.
Ion Florian: Păi, nu ştiu unde, da, aici la Turnu.
Neda Florea: La birou, mă!
Neda Florea: Alo!
Ion Florian: Da, vă aud, da’ nu ştiu unde… La Liţa?
Neda Florea: Nu mă, aici la Alexandria, mă.
Ion Florian: A, păi sunt la Turnu. Atunci, vin într-o juma’ de oră.
Neda Florea: Aşa, de, da.
Ion Florian: Da, da. Bine. Să trăiţi!
Neda Florea: Bine, bine, bine”.

Potrivit aceloraşi surse, ”la barieră”, în Turnu, este fosta vilă de protocol a PCR care a aparţinut companiei Tel Drum și care era folosită de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin. Pe 9 ianuarie 2018, cu o săptămână înainte ca DNA să pună Tel Drum sub acuzare, activele să fie puse sub sechestru, iar firma să-şi ceară insolvenţa, compania a vândut vila şi terenul de patru hectare lui Valentin Dragnea, potrivit riseproject.ro.

În celalalt dosar Tel Drum, aflat încă în anchetă la DNA, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost inculpat săptămâna trecută pentru abuz în serviciu şi fraudă cu fonduri europene de peste 27 de milioane de euro. Ancheta a început în noiembrie 2017 şi este aproape finalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here