Acasă Info Local Cinstire tuturor eroilor neamului nostru!

Cinstire tuturor eroilor neamului nostru!

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu marea sărbătoare creștină a Înălțării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paști, evocând memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, și subprefecți Costin-Alexandru Ojog  și Andrei Scutelnicu, au participat astăzi, 2 iunie 2022, alături de reprezentanții autorităților publice locale, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul Zilei Eroilor în localitățile ilfovene Voluntari, Buftea și Berceni.

În semn de recunoștință față de eroii care și-au dăruit viața pentru ocrotirea țării și a valorilor strămoșești, conducerea Instituției Prefectului – Județul Ilfov a depus coroane de flori la Monumentele Eroilor din cele trei localități.

Ceremoniile, la care au participat și militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, s-au încheiat cu defilarea unui detașament din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov „Lascăr Catargiu”, sub comanda colonelului Dumitru Dumitriu. .

Prefectul de Ilfov, Simona Neculae: “Ziua Eroilor este sărbătoarea națională a României pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, are o puternică încărcătură emoțională pentru poporul român. Cu acest prilej, doresc să aduc un profund omagiu eroilor neamului, în fața cărora mă închin cu mult respect. Prin sacrificiul lor, au lăsat în urmă un model de urmat și o lecție a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a-și sluji patria. Cinstire tuturor eroilor neamului nostru! Hristos S-a înălțat!”.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920 ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată „cu mare fast religios, școlar, militar și naționalׅ“, în Ziua Înălțării Domnului.

Prin Legea nr. 48 din 30 mai 1995 privind proclamarea Zilei Eroilor, s-a reînnodat tradiția interbelică a sărbătoririi Zilei Eroilor, iar ulterior prin Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război, Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională a poporului român, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării Domnului Isus Hristos, potrivit tradiției românești. – sursa: Prefectura Ilfov

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here