Acasă Info Local Două cazuri de rujeolă în Ilfov în ultima săptămână

Două cazuri de rujeolă în Ilfov în ultima săptămână

DISTRIBUIȚI

Peste 9.700 de cazuri de rujeola s-au inregistrat in Romania de la inceputul epidemiei, in urma cu un an, iar 24 au fost confirmate in ultima saptamana.

Potrivit Centrului de Supraveghere al Bolilor Transmisibile, numarul total de cazuri de rujeola inregistrate in Romania este 9.728. Cele mai multe imbolnaviri s-au inregistrat, in saptamana care a trecut, in Ialomita – 16 cazuri. S-au mai confirmat cinci cazuri in Brasov, doua in Ilfov si unul in Bucuresti.

La nivel national, judetele cu peste 1.000 de cazuri de rujeola sunt Timis, Caras-Severin si Arad. Boala s-a extins in 41 de judete, singurul fara niciun caz fiind judetul Tulcea. De la debutul epidemiei in urma cu un an s-au inregistrat 35 de decese, cele mai multe – noua – in judetul Timis. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Aceasta situatie se intampla in Romania in conditiile in care ONU a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca numarul anual al deceselor cauzate la nivel mondial de rujeola a scazut pentru prima data sub 100.000 in 2016, insa vaccinarea continua sa stagneze. In raportul sau anual privind aceasta boala, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a estimat ca rujeola a ucis 90.000 de persoane in 2016.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here