Acasă Info Local Ilfov: Au fost reluate acțiunile de dezinsecție cu avionul

Ilfov: Au fost reluate acțiunile de dezinsecție cu avionul

DISTRIBUIȚI

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu a reluat acțiunile de dezinsecție cu avionul. Tratamente împotriva larvelor de țânțari au fost aplicate luni în Cernica, Pantelimon, Brănești, Găneasa, Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dobroiești, Otopeni, Tunari, Voluntari, Dascălu.

Marți, acțiunile continuă în Periș, Corbeanca, Balotești, Nuci, Moara Vlăsiei, Grădiștea, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Ciolpani, Gruiu, Snagov.

Pentru 17 iulie este programată dezinsecție avio în localitățile Popești-Leodeni, Glina, Berceni, Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști, Măgurele, Chiajna, Dragomirești-Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Cornetu.

După dezinsecția avio vor fi reluate acțiunile terestre.

Au mai fost aplicate până acum tratamente din avion în lunile aprilie și iunie, iar terestru s-a acționat în aprilie, mai, iunie, iulie. Din iunie au fost intensificate eforturile de dezinsecție. Acțiunile terestre au loc bilunar, cele cu avionul – o dată pe lună.

Se acționează pe 4.020 de hectare cu avionul și pe 16 200 de hectare terestru.

Dezinsecția avio se face cu un insecticid biologic (nu este toxic) – Vectobag WG.

Pentru dezinsecția terestră nu există insecticide biologice avizate.” Pentru o eficiență sporită, evităm ca dăunătorii să capete rezistență la o anumită substanță activă și alternăm insecticidele. Am folosit Kothrine Profi și Solfac Trio. Tratamentele aplicate la sol se fac noaptea, cand albinele nu sunt active. După dezinsecție, albinele trebuie ținute închise în stup pentru minimum 10 ore. Acțiunile au loc numai după ce primăriile sunt anunțate, pentru ca, la rândul lor, să avertizeze apicultorii”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here