Acasă Uncategorized Încă o lovitură pentru mafia lemnului

Încă o lovitură pentru mafia lemnului

DISTRIBUIȚI

 

Poliţiştii din Ialomița au reţinut ieri, pentru 24 de ore, 5 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 800.000 de lei prin evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

La data de 4 mai a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice din Ialomița au pus în executare 7 mandate de aducere, emise pe numele unor bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 63 de ani, bănuiți de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2017, persoanele bănuite, având calitatea de administratori de drept și de fapt ai unor societăți comerciale situate pe raza județului Ialomița, ar fi efectuat operațiuni de comercializare de material lemnos, fără respectarea legislației aplicabile în domeniu.

Astfel, cei în cauză ar fi întocmit documente fictive și nu ar fi înregistrat în evidențele contabile operațiunile derulate și veniturile obținute.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 800.000 de lei.

De asemenea, din verificările efectuate, a rezultat că bărbatul de 63 de ani, în calitate de administrator al unor societăţi comerciale, ar fi transferat în folosul propriu sume de bani, despre care cunoștea că ar proveni din infracțiuni care ar fi fost comise cu ocazia comercializării materialului lemnos.

Trei dintre persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here