Acasă Info Local Începe campania ”Ilfov fără țânțari”

Începe campania ”Ilfov fără țânțari”

DISTRIBUIȚI

Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari, în baza protocolului încheiat, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, din cadrul Consiliului Județean Ilfov, va efectua tratamente de dezinsecție, pe întreg arealul județului Ilfov.

Mașinile cu echipamente speciale de pulverizare vor utiliza produse biocide, avizate/autorizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Produse Biocide.

Prin aceste acțiuni Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu controlează și combate numărul de insecte de disconfort (țânțari) care pot răspândi viruși, inimizează șansele de propagare a maladiilor transmisibile, controlează și reduce numărul de insecte de disconfort care produc neplăceri colectivităților chiar dacă este vorba de specii care nu transmit viruși.

În acest scop, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, iar UAT-urile vor desemna câte o persoană care să asigure executarea în bune condiții a protocolului și vor asigura înștiințarea la nivel local privind acțiunea, pentru eliminarea factorilor de risc.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here