Acasă Info Local Libertatea și respectarea drepturilor omului, laitmotivul alocuțiunii președintelui României a Adunarea Generală...

Libertatea și respectarea drepturilor omului, laitmotivul alocuțiunii președintelui României a Adunarea Generală a ONU

DISTRIBUIȚI

Libertatea și respectarea drepturilor omului au fost laitmotivul alocuțiunii președintelui României, Klaus Iohannis, în plenul celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York (SUA).

Indiferent de problemele (de actualitate – n.n.) la care s-a referit în discursul său – pornind de la războiul din Ucraina, securitatea energetică, securitatea alimentară, educația, încălzirea globală, conflictele înghețate din regiunea Mării Negre – președintele României s-a raportat de fiecare dată la importanta respectării drepturilor omului și la menținerea acestora ca drepturi fundamentale și de necontestat.

Klaus Iohannis a menționat contribuția României la fiecare dintre acestea și a afirmat că sprijinul României pentru pace nu se oprește, că dialogul este crucial pentru rezolvarea problemelor și a pledat pentru rezolvarea politică a conflictelor și protejarea și promovarea drepturilor omului.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a anunțat candidatura României pentru un loc în Consiliul Drepturilor Omului, pentru mandatul 2023-2025.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, într-o declarație de presă care a urmat alocuțiunii din plenu Adunării Generale a ONU, președintele României a rezumat conținutul discursului său: ”Am prezentat, sigur, situația legată de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și rolul pe care îl jucăm noi, cum ajutăm Ucraina și pe ucraineni.

Am discutat și am prezentat abordarea noastră pentru a preveni o criză alimentară în lume, faptul că România a facilitat exportul, până acum, a cel puțin a 60 % din cerealele care au fost exportate din Ucraina.

Am prezentat abordarea noastră în ce privește energia, o abordare inovativă, care vine să sublinieze importanța tranziției verzi, importanța pe care o acordăm protecției mediului, dar și importanța pe care o acordăm noilor tehnologii, de exemplu, în zona de nuclear unde, cu maximă probabilitate, vom contribui la realizarea primului reactor de dimensiuni mici în a produce energie din nuclear.

Am menționat teme care sunt legate de prezența noastră la Națiunile Unite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here