Acasă Info Local Popești-Leordeni: Din nou amenzi pentru Mega Image

Popești-Leordeni: Din nou amenzi pentru Mega Image

DISTRIBUIȚI

În urma sesizărilor primite de la consumatori, acțiunile de control întreprinse de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la marile magazine se desfășoară în continuare.

Alte patru supermarketuri Mega Image, situate în Sectorul 2 și în orașul Popești-Leordeni, au fost verificate:de comisarii ANPC.

Echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au constatat, în urma controlului, nereguli importante aplicând amenzi contravenționale în valoare de 68.000 de lei. La acestea s-au adăugat măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe și oprire temporară a prestarii de servicii a raioanelor cu abateri până la remedierea deficiențelor constatate, pentru două magazine. Deficiențele constatate de comisarii ANPC au fost comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai, comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine calde neigineizate, prezența, în sistemul de ventilație al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate și utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi și reziduuri alimentare.

Mega Image a primit numeroase amenzi din partea ANPC, însă conducerea magazinelor respective pare să nu ia în seamă acest aspect. Foto: ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here