Acasă Info Local ”Recoltă” bogată, luna trecută, pentru ITM Ilfov

”Recoltă” bogată, luna trecută, pentru ITM Ilfov

DISTRIBUIȚI

Luna trecută, ITM Ilfov a efectuat  272 de controale în urma cărora s-au aplicat 187 sancțiuni, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 541.000 lei și s-au dispus 278 măsuri.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 143 controale, s-au aplicat 40 sancțiuni, valoarea amenzilor aplicate fiind de 483.000 lei și s-au dispus 125 măsuri, Au fost depistate 19 persoane care munceau fără întocmirea contractelor individuale de muncă în formă scrisă pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 370.000 lei.

De asemenea, au fost eliberate 656 de rapoarte cu informaţii extrase din baza de date gestionată de Inspecţia Muncii și s-au înregistrat 6 contracte colective de muncă; s-au preluat 432 registre de evidenta a salariatilor si s-au eliberat 508 parole de acees in registru.

În total în domeniul securității și sănătății în muncă si supravegherii pietei produselor industriale, s-au realizat 129 controale, fiind constatate 153 neconformitati, pentru care s-au aplicat 153 masuri de remediere si 147 sanctiuni contraventionale, dintre care 137 avertismente si 10 amenzi in cuantum de 58.000 lei

În domeniul supravegherii pieței produselor industriale în domeniul de competență au fost efectuate 5 controale, în cadrul căruia s-au verificat 9 produse.

Activitatea de cercetare evenimente, verificare si avizare dosare de cercetare conform cempetentelor legale: au fost finalizate și avizate de Inspecția Muncii 16 dosare de cercetare a evenimentelor în conformitate cu Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă; au fost verificate si avizate 39 dosare de cercetare intocmite de angajatori.

În cadrul activității de control propriu-zis în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au realizat și acțiuni de conștientizare și informare a angajatorilor in domeniul de competenta, prin diseminarea informațiilor către reprezentanții angajatorilor vizitati și controlați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here