Acasă Anchete Sechestru pe averile inculpaților din Tel Drum/Dragnea: ”O să urmeze și sechestru...

Sechestru pe averile inculpaților din Tel Drum/Dragnea: ”O să urmeze și sechestru pe viață”

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA au decis să pună sechestru asigurator pe averile inculpaților din dosarul TelDrum, potrivit televiziunilor de știri. DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Procurorii anticorupție au programat marți mai multe audieri la sediul DNA în Dosarul Tel Drum, pentru a li se aduce la cunoștință inculpaților faptul că s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, pe mai multe conturi.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea, președintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Marți, la sediul DNA, au loc audiari importante în acest dosar.

Dragnea: ”O să urmeze și sechestru pe viață”

”Credeam că putem deveni o țară normală în care nu afli din presă lucrurile astea. Am fost făcut țap ispășitor la referendum în 2012. (…) Am fost mereu țintă de fiecare dată când PSD a vrut să facă ceva pentru România. Acum, sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției. Sunt președintele Camerei, dar sunt doar un om. (…) Cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții. O să merg să iau în primire sechestrul. O să urmeze și sechestrul pe viață”, a spus Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here