Acasă Anchete Șeful Poliției Popești-Leordeni către subalterni: ”Foarte slabă activitate în luna martie și...

Șeful Poliției Popești-Leordeni către subalterni: ”Foarte slabă activitate în luna martie și aprilie până în prezent, privind aplicarea de sancțiuni la legile speciale”

DISTRIBUIȚI

Poliţistul Marian Godină a făcut public un mesaj dat de şeful Poliţiei din Popeşti-Leordeni, comisarul eazăCristian Tomi Dumitru, subalternilor săi, prin care îi presa pe aceştia să dea mai multe amenzi, pentru că numărul acestora a scăzut considerabil în timpul situației de urgență

În mesaj, polițistul din orașul ilfovean le-a transmis subalternilor săi ”că s-a constatat o foarte slabă activitate în luna martie și aprilie până în prezent, privind aplicarea de sancțiuni la legile speciale”.

Mesajul lui Godină:

”Mă zbat de ceva timp și dau explicații referitoare la faptul că polițiștii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de polițiști din toată țara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu. Atenție, a da amenzi este una din atribuțiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi și să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni. Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancțiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitățile comerciale ilicite și la Legea privind paza bunurilor.
Nu știu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulație.
Traficul e mai redus, chiar și numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.

De activități comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianților și-au suspendat activitatea? Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere. I-am scris domnului comisar și l-am întrebat dacă mesajul îi aparține, deoarece vreau să-l fac public și să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenționat. Mi-a răspuns că îi aparține, mi-a scris fraze întregi și, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat pentru o mai bună înțelegere și pentru a evita greșelile, după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenți și un îndemn de a da cât mai multe amenzi și că sunt unul dintre cei care și-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi. Mi-a explicat că e o interpretare greșită, că situația operativă de acolo impune sancțiuni și că agenții s-au cam învățat doar să verifice declarația, fără să verifice temeinic toate documentele șoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăți pentru că agenții de pază nu sunt verificați și sancționați. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de șoferi fără centură. Alții circulă beți, alții fără permis. De aceea le-a cerut agenților să muncească și să verifice, nu neapărat să dea amenzi. Pe mine nu m-a convins. Pentru mine o slabă activitate = puține amenzi, iar îndreptarea indicatorilor= trebuie să dați mai multe amenzi. Chiar mă întreb ce o însemna îndeplinirea indicatorilor. O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplinești indicatorii ăia?” Foto: FB Marian Godină

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =