Acasă Info Local Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc: Întâlnirea Ciucă – Zelenski arată...

Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc: Întâlnirea Ciucă – Zelenski arată încrederea reciprocă între conducerile celor două ţări

DISTRIBUIȚI

Întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dovedeşte încrederea reciprocă între conducerile celor două ţări.

”În momente de criză, se văd prietenii adevăraţi, iar ucrainenii cred că s-au convins în ultimele două luni că le suntem alături şi-i sprijinim în lupta lor pentru libertate, dreptate şi adevăr. România a acordat până acum două pachete de sprijin umanitar pentru Ucraina (3,4 milioane de euro în 28 februarie şi 2,3 milioane de euro în 16 martie). De asemenea, aş sublinia şi importanţa hub-ului umanitar de la Suceava care permite sprijin direct din mai multe ţări ale Uniunii Europene”, declară senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc.

Prim-ministrul Guvernului României, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul român a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a avut întrevederi cu prim-ministrul Guvernului Ucrainei, Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Programul vizitei a inclus vizitarea localităților Borodianka și Irpin, din proximitatea capitalei Kiev, puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei. Prim-ministrul Ciucă a transmis un mesaj de condamnare în termenii cei mai fermi a invaziei ruse, a atrocităților umane și distrugerilor materiale, exprimând sprijinul României pentru derularea unei investigații internaționale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here