Acasă Info Local Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Ilfov devine Direcție Județeană

Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Ilfov devine Direcție Județeană

DISTRIBUIȚI

Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Ilfov (SPCEP) devine Direcție Județeană, potrivit unei hotărâri adoptată de Consiliul Județean Ilfov la 28 octombrie 2021. Coordonată de un director executiv, Direcția pentru Evidența Persoanelor va fi alcătuită din trei servicii și zece compartimente. Cele trei servicii sunt de evidență a persoanelor (cu trei compartimente – Evidența Persoanelor, Informatic și Regim evidență), Stare civilă (cu compartimentele Stare civilă, Regim Stare civilă și Mențiuni Stare civilă) și serviciul Financiar-Contabilitate (Financiar-contabilitate și Asigurare tehnico-materială).

De asemenea, vor mai exista două compartimente – Resurse Umane și Juridic. Direcția va avea 30 de posturi – 29 funcții publice și una contractuală. Numărul de posturi a fost stabilit de Prefectura Ilfov, în aprilie 2021.

Până în prezent, SPCEP Ilfov a coordonat 23 de servicii publice comunitare locale, față de șapte câte avea la înființare, în anul 2005. Totodată, instituția coordonează activitatea ofițerilor de Stare civilă din toate cele 40 de localități ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here