Acasă Uncategorized Nouă reținuți în dosarul de evaziune în care este prinsă și ferma...

Nouă reținuți în dosarul de evaziune în care este prinsă și ferma de porci de la Salcia

DISTRIBUIȚI

Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul în care este implicată şi firma fiului liderului PSD Liviu Dragnea, acestea urmând să fie prezentate vineri instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, transmite News.ro.

Printre acestea, se află şi administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti. Deocamdată nu se cunoaște identitatea celorlalte persoane reținute.

”Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate”, a declarat avocatul lui Ilie Dragne.

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea este una dintre societăţile la care joi dimineaţa procurorii au făcut percheziţii în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here