Acasă Info Local MUZEUL TOTALITARISMULUI DIN ROMÂNIA, LA FORTUL 13 JILAVA

MUZEUL TOTALITARISMULUI DIN ROMÂNIA, LA FORTUL 13 JILAVA

DISTRIBUIȚI

La Palatul Parlamentului, la sfârşitul anului trecut, a avut loc o primă dezbatere legată de două proiecte legislative, la inițiativa deputatului Dan Cristian Popescu. Ambele proiecte legislative, inițiative ale acestuia, vizează predarea istoriei totalitarismului (de tip fascist și comunist) din România, ca parte a disciplinei Istoria românilor și înființarea unui Muzeu al Totalitarismului din România, la Fortul 13 Jilava. La dezbatere au participat foști deținuți politici, membri ai societății civile, reprezentanți ai Ministerului Culturii, Academiei Române, IICCMER și ai altor instituții publice.

Mărturiile foștilor deținuți politici au oferit fundalul pentru o discuție pragmatică, cu privire la soluții viabile material, financiar și din punctul de vedere al cercetării, de transpunere în realitate a acestor două proiecte legislative. Această întâlnire a fost prima dintr-o serie care vor duce la conturarea acestor proiecte legislative.

1 COMENTARIU

  1. Aşa cum Fundaţia Ioan Bărbuş a mai arătat, orice comparare a viticmelor comunismului, eroi ai neamului – persecutaţi de un regim ilegitim şi criminal tocmai pentru că erau cei mai buni fii ai Rome2niei – cu infractorii şi urmăriţii penal din zilele noastre, ce2nd ţara noastră este un stat de drept, membru NATO şi UE, constituie o formă de negaţionism, adică o profanare şi o obscenitate la adresa memoriei naţionale. De această dată, comparaţia a fost făcută de preşedintele interimar Crin Antonescu, een ieşirea sa din seara de 15 august a.c. faţă de cercetările Parchetului privind fraudele comise la recentul referendum, organizat de autorităţile USL. cen consens cu Ion Iliescu, Preşedinte de Onoare al PSD, şi cu acelaşi dispreţ faţă de separarea puterilor een Stat, de independenţa justiţiei, Crin Antonescu a asemuit eendeplinirea de către procurori a eendatoririi lor legale de a investiga posibile fapte penale săve2rşite een legătură cu votul din 29 iulie, cu acţiunile prin care regimul comunist a impus colectivizarea agriculturii, ucige2nd, schilodind, deporte2nd şi jefuind zeci şi zeci de mii de cetăţeni een cadrul unei masive campanii criminale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here